JOULUELOKUVIEN TOP10

joulukuuta 07, 2016 Unknown 0 Comments

Jouluelokuvien kanssa joulutunnelmaan virittäytyminen käy helposti. Joskin niiden kirjo on melko laaja. Halusin koota omat suosikkini ihan listaksi asti. Näistä muuten moni löytyy Netflixistä tai Viaplaysta.



1. Mutta mitä tapahtui Joulupukille?

Taianomaisin kaikista. Todellisen ja Joulupukin maailman yhdistävä elokuva on se kaikista paras. Tämä pitää katsoa viltin alla, kaakao- tai glögimuki vieressä toisella kädellä joulupiparia tai suklaata mutustaen. Ilman tätä elokuvaa joulua ei tulisi.




2. The Grinch

Ilkeä Grinch päättää varastaa joulun, vaan jouluapa ei niin vain viedäkään. Ihan pienimmille lapsille kenties hieman pelottava, mutta kuitenkin mainio koko perheen elokuva. Jim Carreyn ilveilyt ja ilmeilyt sopivat Grinch-hahmolle kuin nenä päähän.




3. Yksin kotona

Toinen elokuva, jota ilman joulua ei tule. John Williamsin upeat musiikit kruunaavat juhlapyhät ja sitä edeltävät päivät ja viikot. Kevinin armoton ja kylmä asenne rosvoja kohtaan on paikka paikoin jo pelottavan julmaa, mutta... niin ovat varkaidenkin aikeet.




4. Joulupuu on kärvennetty

Jouluklassikko! Joulukohelluselokuvien ykkönen. Sitä tämä elokuva kun pohjimmiltaan on. Sekoilua, epäonnistumisia, onnettomuuksia... Mutta ah, niin onnistuneen ironisella tavalla.




5. Isäni on turbomies

Jos Arnold Schwarzenegger olisi supersankari, hän olisi Turbomies. Tämän elokuvan sankariteko kuitenkin on enimmäkseen Turbomiehen metsästystä. Komediallinen hyvänmielen joululeffa, jota jaksaa katsoa kerrasta toiseen.




6. The Holiday

Aikuisiän suosikkini on The Holiday. Kaunis tarina kahdesta alkavasta rakkaudesta ja kohtalosta joka saatteli hommat yhteen. Holiday herättää välittömän neuletakkikaipuun. Kun tekee mieli pukeutua lämpimästi ja pehmeisiin kotihousuihin ja aamutossuihin, kera sen pitkän neuletakin, kannattaa niinä hetkinä ihastua tämän elokuvan fiilikseen.




7. Rakkautta vain

Pari kertaa piti tämä elokuva katsoa, ennen kuin opin arvostamaan kunnolla sen juonta. Aluksi liian monet irralliset ja päällekkäiset tarinat häiritsivät ja haastoivat liiaksi. Nyttemmin pidän tätä varsin miellyttävänä aikuisten jouluelokuvana.




8. Skipataan joulu

Kohelluselokuvakategoriaankin putoava joululeffa, joka nimensä mukaisesti aikoo jättää joulun välistä. Hykertelyä ja myötähäpeääkin aikaansaava elokuva on paikkansa tässä listassa ansainnut.




9. Mutta mitä tapahtui Joulupukille? 2

Täysin ykkösosastaan eroava jatko-osa. Hahmot ovat samat, ja maailmatkin periaatteessa, mutta päivitettynä versiona. Sopii niille, jotka uskovat tai haluavat uskoa Joulupukkiin. Itse pidän tästä kovastikin, silläkin uhalla, että joulu menee jo hieman överiksi.




10. Yksin kotona 2

Ykkösosaansa karumpi leffa sijoittuu ihan eri ympäristöön ja on jotenkin turvattomampi. Kevin hanskaa joulun hienosti myös ollessaan poissa kotoa, joten kannattaa tämäkin katsoa!




Eiköhän näiden elokuvien kanssa se juhlantuntuun virittäytyminen käy varsin vaivattomasti!